3. 10 Sinif Öğrencilerimiz Türk Telekom Müzesinde..

10 SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRK TELEKOM MÜZESİNDE..

24.12.2015

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi 10’uncu sınıf öğrencileri, iletişim alanında tarihi süreçte gerçekleşen değişimi ve gelişimi yerinde inceledi.

Öğrencilerimiz, Türk Telekom Müzesi’nde sergilenen cihazların tanıtılmasından sonra, mors alfabesi, telgraf, teleks, faks, manyetolu telefon, ankesörlü telefon, telefon santrali vb. gibi telli ve telsiz cihazları kullanarak birbirleriyle haberleştiler. Telekomünikasyon alanında günümüzde elektroniğin hüküm sürdüğü dijital döneme kadar olan süreci yaşayarak gören öğrencilerimiz müzede gördükleri cihazlarla hem eğlendiler hem de öğrendiler.