2. Okullarimiz
  3. Spor Okullarımız

Spor Okullarımız

Basketbol Okulu

Özel Gürçağ Okulları Basketbol Okulları ile geleceğin basketbolcularını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerimiz Türk Telekom Basektbol Takımı Eski A Takım Antrenörü Ahmet Bülbül gözetiminde çalışmalarını yapmakta, hem okul takımlarımızda oynama hem de lisanslı sporcu olma şansını yakalamaktadır.

Voleybol Okulu

Özel Gürçağ Okulları Voleybol Okulları ile geleceğin voleybolcularını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerimiz profesyonel antrenörler gözetiminde çalışmalarını yapmakta, hem okul takımlarımızda oynama hem de lisanslı sporcu olma şansını yakalamaktadır.

Yüzme Okulu

Özel Gürçağ Okulları Yüzme Havuzu 25m uzunluğunda, 1.60cm derinliğinde, 5 kulvarlı yarı olimpik bir havuz olup eğitimde spor sağlık amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Eğitim-öğretim yılının her döneminde hizmet vermekte olan tesis kullanım rahatlığı ve temizliği açısından öğrencilerimiz tarafından en çok tercih edilen spor tesislerinden birisidir.

Havuzumuzda Beden Eğitimi ve Spor dersleri dışında 5-16 yaş arasında çocuklara deneyimli eğitmenler eşliğinde spor amaçlı yüzme kursları verilmekte ayrıca isteyenlere özel ders imkanı sunulmaktadır.

Jimnastik Okulu

Özel Gürçağ Okulları Jimnastik kursları profesyonel eğitmenler tarafından jimnastik salonumuzda verilmektedir.

5 yaştan itibaren oluşturduğumuz gruplarda jimnastik yaparken hem eğlenip hem de dayanıklılık, koordinasyon ve esnekliği artırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Bale Okulu

BALE rönesans döneminden günümüze uzanan, müzik eşliğinde yapılan, belli figürlere, adımlara dayalı bir dans türüdür.

Özel GÜRÇAĞ OKULLARI'nda gelişim dönemindeki öğrencilerimizin zihinsel ve fiziksel özelliklerine uygun eğitim programlarıyla yol aldığımız "KLASİK BALE" derslerimizde amaçlarımız:

Öğrencilerimize estetik duygusu kazandırmak, vücutlarını doğru kullanabilmelerini ve doğru duruş pozisyonunu gerçekleştirebilmelerini sağlamak,

Bedensel ve zihinsel gelişimlerine yardımcı olmak, onları sosyal yönden etkin hale getirmek,

Yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak ve geliştirmek,

Bale derslerindeki kazanımları sonucunda özgüven duygusu aşılamak ve bunu yaşamlarının tüm süreçlerine yaymalarını sağlamak,

Duygularını, düşüncelerini ve kendilerini ifade etme becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Okçuluk Okulu

“ Okçuluk Okulu ”programımızla çocuklarımız okulda okçuluk eğitimi alabilecek.

Okulumuzda, Onok Okçuluk Kulübünde görev yapan lisanslı antrenörler eğitim verecektir. Eğitimler bire bir verilmekte ve tüm güvenlik önlemleri alınmış bulunmaktadır. Okçuluk Okulu programında kullanılacak malzeme Onok Okçuluk Kulübü tarafından tedarik edilmektedir. Tüm dünyada 9 yaş üstü binlerce sporcu bu alanda eğitim almaktadır.

Okçuluk;

• Kendine bir hedef koymayı, hedefe konsantre olmayı,
  • Kendine güvenmeyi ve kendini geliştirmeyi öğretiyor.
  • Sabırlı olmanın önemini, disiplinli olmanın yararlarını somut olarak görmelerini,
  • Odaklanma ve dikkat eksikliği sorunlarını gidermelerini, vücuttaki denge ve koordinasyonu sağlıyor.
  • Hedef tahtasındaki sonuç ne olursa olsun her atışta, zihinsel bir yarışı kazanmanın hazzını yaşatıyor.
  • Kullanıcıya kendine ve çevresine karşı özenli, dikkatli olmayı öğretiyor.
  • Grup hâlinde yapılan okçuluk yarışları, ekip ruhunu geliştiriyor.
  • Yepyeni bir spor olanağı
  • Milli sporculardan ve antrenörlerden eğitim
  • Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılma şansı
  • Ücretsiz sporcu lisansı