3. Anadolu Lisesi
  4. Yögep Programı

YÖGEP Programı

Yögep İle Geleceği Öne Alıyoruz

YÖGEP Özel Gürçağ Okulları’nın diğer okullardan farklı olarak uygulamaya koyduğu, son on yıldır 9,10 ve 11.sınıflarda başarıyla uygulanan, öğrencilerimizin YÜKSEK ÖĞRETİM SINAVLARI'nda (YKS) başarılarının arttırılması açısından son derece verimli ve etkili olan bir üniversite sınavları hazırlık yöntemidir.

12.sınıf öğrencilerimiz okulun son yılında, üniversite sınavları hazırlık süreci bilincine ermekte, ancak yaklaşık 9 aylık bu süreç özellikle günlük çalışma alışkanlığı yeterli olmayan bazı öğrencilerimiz için yeterli olmamaktadır. Ayrıca sınavlar her yıl aşamalı olarak zorlaştırılmaktadır.

Sınav sonuçları incelendiğinde başarılı olabilmek için planlı ve iyi bir çalışma sürecine ihtiyaç olduğu ortaya çıkmaktadır.

YÖGEP programıyla, 9. sınıftan başlayarak 10 ve 11.sınıflarda öğrencilerimizin sınav hedefli temel bilgi ve becerilerine hem derinlik hem de hız kazandırılmasını amaçlamaktayız.

Sınav hedefli çalışmalarımız değişimli konu kapsamıyla 4 yıl boyunca devam etmektedir.

Bu programıyla sınavlara yönelik basitten karmaşığa doğru test tekniğine uygun olarak bilginin ipuçları verilmekte ve test çözümü ağırlıklı bir yol izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki test çözmek en iyi kavrama yoludur.