3. Okul Öncesi
  4. Projelerimiz

Projelerimiz

Çeşitli proje etkinlikleri ile proje tabanlı öğrenmede, öğrencilere mevcut bilgileri aktarmaktan çok bilgiye ulaşma becerilerini kazandırmayı amaçlıyoruz.

Proje çalışmaları; öğrenciye yaşamsal beceriler, özdenetim becerileri, tutumlar, eğilimler gibi çeşitli beceriler kazandırır, yaratıcılığa özendirir. Grupla çalışma ve işbirliğine dayalı öğrenme etkinliklerine katılımı sağlar. Çocuklara başarma duygusu tattırır, kendisine olan güveni arttırır. Çocukların problem çözme konusunda kendilerine özgü bir biçimde çalışmalarını ve kendi deneyimlerini kurmalarına izin verir.

Proje çalışmaları çocukların:

• Daha kolay ve yaşam boyu öğrenmesini sağlar.
  • Seçilen araştırma alanıyla ilgili meraklarını giderir.
  • Seçilen konularda ilk elden bilgi edinmelerini sağlar.
  • Çocuklara kendi başlarına bağımsız düşünme, çalışma ve başarma cesaretini kazandırır.
  • Çocuklara eleştirel düşünme yeteneği kazandırır.
  • Çocukların problem çözme tekniklerini, bilimsel yöntemin aşamalarını öğrenip geliştirmelerini sağlar.
  • Çocukların kendilerine güvenini arttırır.
  • Yaratıcılığa özendirir.
  • Bilimsel çalışma alışkanlığı kazandırır.
  • Seçme, planlama, inceleme ve yürütme gücü kazandırır.
  • Motivasyonu arttırır ve yeni ilgi alanlarının doğmasına sebep olur.
  • Çocuklar bazı konuların “ne” ve “niçin” ini daha iyi görebilirler.
  • Çocuklar başarma duygusunu tattırır.
  • Çocuklara kendi başlarına karar almayı öğretir.
  • Grupla çalışma ve işbirliğine dayalı öğrenme etkinliklere katılımı sağlar.
  • Zekânın farklı boyutlarının kullanımına izin verir.

Projelerimiz

• Ben Kimim Etkinliği