• Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kaabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir.
EKO OKULLAR PROJEMİZ

Bilindiği gibi Eko okullar programı okul öncesi, ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır.

Gürçağ Okullarında öğrencilerimiz hem çevresel konularda bilgi edinirler hem de ailelerini, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Bu program sayesinde ISO 14001/Emas üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sistemi de okulumuzda uygulanmaktadır.

Yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınma sürecinde, uygulamaya yardımcı olmak üzere öğrencilerimiz okulumuzun çevresel etkilerde etkin rol almak üzere yönlendirilirler.

Bu sayede sınıflar da ders öğretmenin ötesinde toplumun diğer bölümlerinde de çevre duyarlılığının sağlanmasında etkin bir biçimde rol alırlar.

Okulumuz çevre eğitiminin bilincine varmış; gelecekte dünyamızın en büyük sorunlarından biri olarak çevre sorunlarını görmüştür. Bu nedenle üzerimize düşen sorumluluğu üstlenerek eğitim kısmında aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu sorumluluktan yola çıkarak okulumuzun okul öncesi, ilk ve ortaokullarında Eko Okul, Biyolojik Çeşitlilik, Büyük Bitki Araştırma.

Fen Lisesi, Anadolu Lisesinde Çevrenin Genç Sözcüleri, Okullarda Orman Projeleri yürütülmektedir.