• Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kaabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir.
Hava Kuvvetleri Ankara Müzesi Gezisi
15/12/2017

GÜRÇAĞ OKULLARI ÖĞRENCİLERİ İSTİKBALİN GÖKLERDE OLDUĞU YERE YOLCULUK YAPTI

Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri,  havacılık sevgisini daha geniş kitlelere aşılamak, Türk Hava Kuvvetleri’nin geçmişini tanıtmak  amacıyla oluşturan Hava Kuvvetleri Ankara Müzesi'ni ziyaret ettiler. Öğrenciler gezi alanında Türk hava sahasını uzun yıllar korumuş ve korumakta olan uçakları ve "Altın Kanatlar" belgesel filmi için 2001 yılında imal edilmiş Bleriot Tipi "Fethi Bey" adlı uçağı da gördüler. Müzenin kapalı alanındaki Lâgâri Hasan Çelebi ve Hezarfen Ahmet Çelebi’nin ilk uçuş denemelerini anlatan mizansen maketlerini, hava birliklerine ait flamaları, havacılık kıyafetlerini dikkatle incelediler.  Bol bol fotoğraf çeken öğrencilerimiz gezinin sonunda hayranlıklarını dile getirerek eğlenceli vakit geçirdiklerini söylediler.