Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
  • Zafer, "ZAFER BENİMDİR" diyebilenindir. Başarı ise, "BAŞARACAĞIM" diye başlayarak sonunda "BAŞARDIM" diyebilenindir.
  • Kimseden yardim gelmeyeceğine inanarak bu engelleri asacak, ondan sonra sana büyüksün derlerse bunu diyenlere güleceksin.
  • Türk ! Öğün. Çalış. Güven.
  • Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir.Türk ! Öğün. Çalış. Güven.
  • Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müsbet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.
  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. Cumhuriyet Bayramimiz Kutlu, Cumhuriyetimiz Sonsuz Olsun..

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU, CUMHURİYETİMİZ SONSUZ OLSUN..

30.10.2015

BU GÜN CUMHURİYETE BAĞLILIĞIMIZI BİR KEZ DAHA İFADE ETMENİN, AKLIMIZLA, YÜREĞİMİZLE O’NA SAHİP ÇIKMANIN, CUMHURİYETİN DEMOKRATİK VE MODERN NİTELİKLERİNİ VURGULAMANIN ÖNEMLİ BİR FIRSATIDIR.
BU GÜNÜ , O’NU KURAN, YAŞATAN VE GELECEĞE TAŞIYACAK OLAN, GENCİ, YAŞLISI TÜM CUMHURİYET ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE KUTLUYORUZ…ÇÜNKÜ BU ONUR BİZİM, BU GURUR BİZİM…ÇÜNKÜ CUMHRİYET BİZİM..
SINIRLARI BİNLERCE VATAN EVLADININ KANLARIYLA ÇİZİLEN, HAVASINDA AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARININ DOLAŞTIĞI BU KUTSAL VATAN TOPRAKLARI ÜZERİNDE HÜR YAŞAMAMIZI SAĞLAYAN; YÜCE ÖNDER ATATÜRK’Ü, TÜRK MİLLETİNİN VARLIĞINI VE BİRLİĞİNİ KORUMAK İÇİN; VATAN, BAĞIMSIZLIK, İNSANLIK VE BARIŞ UĞRUNA GÖZLERİNİ KIRPMADAN CANLARINI FEDA EDEN KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE, GAZİLERİMİZİ EN DERİN MİNNET, SAYGI VE ŞÜKRANLARIMLA ANIYORUM…
CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

Gürçağlılar, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolasıyla başlayan, büyük Türk Milletinin eşine az rastlanır bir irade ve cesaret ile zafere ulaştırdığı Kurtuluş Savaşımızın tacı Cumhuriyetimizin 92’nci yıldönümünü törenle kutladılar.

Tören, Gürçağlı gençlerin 29 Ekim coşkusunu “Gürçağ Bandosu” eşliğinde tüm Ümitköy’e taşıdıkları geleneksel yürüyüşle başladı.

Yürüyüşün ardından Özel Gürçağ Okulları Konferans Salonu’nda başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Özel Gürçağ Anaokulu 5 yaş grubu ile okul öncesi grubu tarafından “1881’de Bir Bebek Doğdu” adlı şarkı, 1’inci sınıflar “Yaşasın Cumhuriyet”, 2 ve 3’üncü sınıflar ise “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirleri seslendirdiler. 4’üncü sınıftaki öğrencilerimizden oluşan koro söylediği şarkılarla izleyicileri coştururken 5 ve 6’ncı sınıftaki öğrencilerimiz tarafından sunulan “Cumhuriyet” adlı oratoryo beğeniyle izlendi.

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan Halk Dansları Grubu’nun gösterisi ile “Bu Sancak Düşmez” adlı oyunun sahnelenmesinden sonra Gürçağlıların Türk istiklâl ve cumhuriyetini korumak ve yükseltmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını vurguladıkları “Cumhuriyet Andı” ile tören sona erdi.

 

Diğer Haberler
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam